loading

Eko Vrkuta čaj (Alchemilla vulgaris) - smanjenje menstrualnih nelagoda

Eko Vrkuta čaj (Alchemilla vulgaris) - smanjenje menstrualnih nelagoda
Cijena: 3.30 EUR
Cijena: 24.86 HRK
Šifra artikla: P-119-37
Stanje na skladištu: 11 kom.
Raspoloživost: Artikl je dostupan
Količina:

Ekološki vrkuta čaj 40g - dodatak prehrani

Zdravstvena tvrdnja:
Zelen livadne vrkute (Alchemilla vulgaris)
- doprinosi smanjenju menstrualnih nelagoda.

Vrkuta je poznata i kao gospin plašt ili virak. Marija Treben u knjizi "Zdravlje iz Božje ljekarne" piše da vrkuta ima ugodan učinak kod menstrualnih nelagoda. Marija Treben je također pomogla promovirati ovu vrijednu biljku za zdravlje žena, tako da je zapravo poznata velikom broju žena. Korisni su svi nadzemni djelovi vrkute. 

Gospin plašt prvi je spomenuo u 16. stoljeću Jerome Bock, također poznat kao Tragus, a pod njegovim se imenom pojavljuje u knjizi History of Plants, objavljenoj 1532. To je vrijeme kada se tradicionalno koristi kao biljka za žene. Ime Alchemilla dolazi od arapskog alkemelych-a, alkemičara zbog čudesnih moći biljke. U botaničkim krugovima poznatija je po latinksom imenu Alchemilla vulgaris. Botanički naziv biljke nastaje zbog osebujne pseudoznanstvene reputacije koju ova biljka ima i vjerovanja da su listovi biljke vrlo učinkoviti u sakupljanju rose. Biljka također ima uobičajeni naziv - gospin plašt koje je dobila zbog vrlo oblikovanih i naboranih listova koji je u srednjovjekovnim vremenima nalikovao na damski plašt. Izvorni zajednički naziv biljke bio je - Gospin plašt u čast Marije. Biljka je gracioznog rasta i široka jedva petnaestak centimetara, cvjetovi i lišće podjednako su izmješani i stoga neprimjetni - bogat oblik lišća i prekrasan oblik grozdastih cvjetova čine ga dostojnim imenu koje nosi - Gospin plašt.

Eko zelen livadne vrkute (Alchemilla vulgairs) 100%

Prirodan proizvod.

Bez dodanih aroma, bojila i konzervansa.

Jednu čajnu žličicu preliti sa 2 dL vrele vode i ostaviti u pokrivenoj posudi 10 minuta, povremeno promiješati i procijediti.
3 puta na dan po 1 čajnu žličicu = 3 grama
1 puna čajna žličica = 1 gram  
Dnevna doza 3  grama sadrži cca: 3g eko zeleni livadne vrkute (Alchemilla vulgaris).

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati izvan dohvata djece. Proizvod ne uzimati u slučaju preosjetljivosti na sastojak pripravka. Uz uzimanje ovog proizvoda potrebno je provoditi uravnoteženu prehranu, kao i zdrav način života.

Ne preporučuje se djeci, trudnicama i dojiljama.

Čaj u pvc vrećici i kartonskoj ambalaži. Sva je ambalaža reciklirajuća.

Čuvati na suhom i tamnom mjestu u zatvorenoj ambalaži na temperaturi do 25 oC.

Tu smo za vas, slobodno nas kontaktirajte

Darvitalis d.o.o.,
Palagruška 16, 10000 Zagreb
Republika Hrvatska
e-pošta: darvitalis@darvitalis.hr Mob: 091/59-48-321